Kuřecí prsa se zakysanou smetanou
Suroviny
- 1200 g Kuřecí prsa
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 15 g Petržel - nať
- 25 g Zázvor celý
- 200 g Zakysaná smetana
- 3 g Šafrán
- 40 ml Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Kardamom
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 13 g
- Sodík 585 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 145.2 mg
- Draslík 869.1 mg
- Vláknina 1250.3 mg
- Vitamín A 1250.3 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hmoždíře dáme kardamom, šafrán a nakrájený zázvor, dohladka je utřeme. V misce promícháme s citronovou šťávou, koriandrem a skořicí.
-
2
Prsa dáme do mělké misky, zalijeme marinádou a několikrát je obrátíme, aby se stejnoměrně pokryla. Zakryjeme a necháme 20 minut v chladničce marinovat.
-
3
Do pekáče nalijeme olej. Osolená kuřecí prsíčka v oleji několikrát obrátíme a kůží nahoru je klademe na pekáč. Pečeme 20-25 minut
-
4
v předehřáté troubě při 190 °C.
-
5
Maso vyndáme z pekáče a udržujeme v teple. Pekáč položíme na sporák, přilijeme smetanu a zamícháme. Dochutíme pepřem a solí, omáčku prohřejeme.
-
6
Omáčku rozdělíme na 6 talířů, na ni vložíme porce kuřete, posypeme nasekanou petrželí a servírujeme.