Salát z černé ředkve a tvarohu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Mrkev kořen
  • 200 g Ředkev
  • 4 g Sůl
  • 30 g Pažitka
  • 200 g Tvaroh měkký
  • 6 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
  • 5 ml Citronová šťáva
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 92 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 266 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 13.3 mg
  • Draslík 91.6 mg
  • Vláknina 2326.7 mg
  • Vitamín A 2326.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ředkev omyjeme, oloupeme a nastrouháme nahrubo, osolíme a necháme v míse změknout. Mezitím oloupeme mrkev a nastrouháme na jemném struhadle, pokapeme citronem. Měkký tvaroh utřeme se smetanou a solí, vmícháme nasekanou pažitku. Změklou ředkev smícháme s mrkví a utřeným tvarohem, podáváme s celozrnným chlebem.

Komentáře k receptu