Česneková omáčka na vařené maso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 18 g
- Sodík 500 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 39.6 mg
- Draslík 586.6 mg
- Vláknina 1441.8 mg
- Vitamín A 1441.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V menším hrnci na 1 lžíci sádla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a za stálého míchání přiléváme studený vývar, který osolíme a necháme vařit 20 minut.
-
2
Na pánvičce rozehřejeme 1 lžíci sádla a na něm podusíme prolisovaný česnek, nakrájenou feferonku a vylijeme do hrnce, ve kterém vaříme omáčku. Všechno společně povaříme 10 minut a zalijeme smetanou.
-
3
Uvařenou omáčku rozmixujeme, ale můžeme ji jen procedit a dochutíme pepřem.