Česneková omáčka na vařené maso

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Feferony
  • 1 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 7 stroužek Česnek
  • 0.5 l Vývar z hovězích kostí
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 239 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 500 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 39.6 mg
  • Draslík 586.6 mg
  • Vláknina 1441.8 mg
  • Vitamín A 1441.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V menším hrnci na 1 lžíci sádla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a za stálého míchání přiléváme studený vývar, který osolíme a necháme vařit 20 minut.

  • 2

    Na pánvičce rozehřejeme 1 lžíci sádla a na něm podusíme prolisovaný česnek, nakrájenou feferonku a vylijeme do hrnce, ve kterém vaříme omáčku. Všechno společně povaříme 10 minut a zalijeme smetanou.

  • 3

    Uvařenou omáčku rozmixujeme, ale můžeme ji jen procedit a dochutíme pepřem.

Komentáře k receptu