Nákyp s punčovým krémem
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 100 g Mouka pšeničná hrubá
- 20 g Mouka pšeničná hrubá
- 10 g Mouka rýžová
- 100 g Cukr moučkový
- 40 g Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Punč
- 6 ks Vaječný bílek slepičí
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vanilkový lusk
- 1 ks Vanilkový lusk
- 0.5 špetka Sůl
- 0.125 l Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Citronová kůra
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Punč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 22 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 582.2 mg
- Draslík 119.1 mg
- Vláknina 1207 mg
- Vitamín A 1207 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr prosejeme, smícháme se žlutky, nastrouhanou citronovou kůrou, citronovou šťávou, vanilkou, punčem a třeme cca 20 minut do zhoustnutí. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
-
2
Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve středně rozpálené troubě cca 45 minut.
-
3
Hotový nákyp před podáváním nakrájíme a přelijeme punčovým krémem.
-
4
Na krém ušleháme v kotlíku smetanu, cukr, žloutky, rýžovou mouku, špetku soli a vanilku. Poté vložíme kastrůlek do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Odstavíme, necháme vychladnout a průběžně mícháme. Do studeného krému vmícháme punč a podáváme.