Nákyp s punčovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 20 g Mouka pšeničná hrubá
  • 10 g Mouka rýžová
  • 100 g Cukr moučkový
  • 40 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Punč
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 0.5 špetka Sůl
  • 0.125 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Punč
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 582.2 mg
  • Draslík 119.1 mg
  • Vláknina 1207 mg
  • Vitamín A 1207 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr prosejeme, smícháme se žlutky, nastrouhanou citronovou kůrou, citronovou šťávou, vanilkou, punčem a třeme cca 20 minut do zhoustnutí. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.

  • 2

    Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve středně rozpálené troubě cca 45 minut.

  • 3

    Hotový nákyp před podáváním nakrájíme a přelijeme punčovým krémem.

  • 4

    Na krém ušleháme v kotlíku smetanu, cukr, žloutky, rýžovou mouku, špetku soli a vanilku. Poté vložíme kastrůlek do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Odstavíme, necháme vychladnout a průběžně mícháme. Do studeného krému vmícháme punč a podáváme.

Komentáře k receptu