Sýrovo-houbové placičky
Suroviny
- 150 g Sýr Parmezán
- 300 g Hříbky čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rohlíky bílé
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 dl Mléko plnotučné
- 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 0.06 dl Olej slunečnicový
- 2.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 43 g
- Sodík 888 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 219.4 mg
- Draslík 454.4 mg
- Vláknina 4020.1 mg
- Vitamín A 4020.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 93.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme a nahrubo pokrájíme. Očištěnou cibuli si pokrájíme nadrobno.
-
2
V pánvi si na rozpáleném másle podusíme cibuli, pak k ní přidáme houby, osolíme je, opepříme a dusíme do doby, dokud se z nich neodpaří voda.
-
3
Rohlíky nebo žemle pokrájíme, dáme do misky, zalijeme smetanou a mlékem. Pečivo rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce, strouhanku a nahrubo nastrouhaný parmezán. Pak přidáme houby s cibulí a vše smícháme v husté těsto.
-
4
V pánvi si rozpálíme olej. Těsto nabíráme malou naběračkou, vkládáme ho do rozpáleného tuku, tvarujeme malé placičky a opékáme po obou stranách dozlatova.