Hrachová polévka s mátou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 16 g
- Sodík 76 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 29.5 mg
- Draslík 43.3 mg
- Vláknina 11458 mg
- Vitamín A 11458 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 54.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme slaninu, smažíme asi 2 až 3 minuty, poté přidáme jarní cibulku, přiklopíme poklicí, restujeme na mírném plameni asi 5 minut a průběžně mícháme.
-
2
Povaříme si loupaný hrách asi 10 minut v 1 litru vody, kterou osolíme, opepříme a vaříme, dokud hrách není měkký. Hrách poté rozmixujeme s většinou smetany a s mátou.
-
3
Vrátíme polévku do pánve a ohřejeme, ale už nevaříme. Nalijeme do talířů, pokapeme smetanou a můžeme ozdobit nasekanou pažitkou.