Zelené fazolové lusky na smetaně
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 500 g Fazolové lusky zelené
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1.5 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 1 ks Cibule
- 6 dl Voda pitná
- 2.5 dl Smetana sladká 12%
- 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 18 g
- Sodík 209 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 306 mg
- Vláknina 7744.3 mg
- Vitamín A 7744.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé mladé (zelené) fazolové lusky omyjeme a odstraníme z nich postranní žilky, odkrojíme konce, pokrájíme je na kousky asi 3-4 cm dlouhé. Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a v hrnci na rozpáleném másle ji podusíme. Přidáme k ní fazolové lusky, sůl (0.5 lžičky), bílý pepř, promícháme, přilijeme 5-6 dl vody a dusíme doměkka.
-
2
Čerstvý kopr omyjeme a drobně pokrájíme.
-
3
Ve sladké smetaně si dobře rozmícháme hladkou mouku, podušené fazolky za stálého míchání zalijeme smetanou, přimícháme kopr a necháme přejít varem. Podle chuti dosolíme, popřípadě i osladíme a přikyselíme octem.