Zelené fazolové lusky na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Fazolové lusky zelené
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Cibule
  • 6 dl Voda pitná
  • 2.5 dl Smetana sladká 12%
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 235 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 209 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 306 mg
  • Vláknina 7744.3 mg
  • Vitamín A 7744.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé mladé (zelené) fazolové lusky omyjeme a odstraníme z nich postranní žilky, odkrojíme konce, pokrájíme je na kousky asi 3-4 cm dlouhé. Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a v hrnci na rozpáleném másle ji podusíme. Přidáme k ní fazolové lusky, sůl (0.5 lžičky), bílý pepř, promícháme, přilijeme 5-6 dl vody a dusíme doměkka.

  • 2

    Čerstvý kopr omyjeme a drobně pokrájíme.

  • 3

    Ve sladké smetaně si dobře rozmícháme hladkou mouku, podušené fazolky za stálého míchání zalijeme smetanou, přimícháme kopr a necháme přejít varem. Podle chuti dosolíme, popřípadě i osladíme a přikyselíme octem.

Komentáře k receptu