Vafle se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 5 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 75 g Smetana 16% (pochoutková)
  • 50 g Cukr moučkový
  • 10 g Tuk
  • 80 g Šlehačka ve spreji
  • 120 ml Voda pitná
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 578 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 233.3 mg
  • Draslík 184.8 mg
  • Vláknina 55 mg
  • Vitamín A 55 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, promícháme, přidáme rozpuštěné máslo, vejce, přilijeme smetanu, vodu, přisypeme cukr, špetku soli, vypracujeme těsto na vafle a necháme ho chvilku odpočinout.

  • 2

    Vaflovač potřeme tukem a postupně pečeme křupavé vafle dozlatova.

  • 3

    Vafle rozdělíme na porce, upravíme na dezertní talířky a ozdobíme šlehačkou.

Komentáře k receptu