Fettucine se šafránem a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 699 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 31 g
- Sodík 687 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 36.5 mg
- Vláknina 6851 mg
- Vitamín A 6851 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, po uvaření je přecedíme a uchováme v teple.
-
2
Šafránové blizny namočíme na 5 minut do malého množství horké vody z těstovin.
-
3
V hrnci smícháme smetanu, kuřecí vývar a nastrouhanou citronovou kůru a směs přivedeme za občasného zamíchání k varu.
-
4
Stáhneme oheň a omáčku asi 10 minut zvolna vaříme, osolíme ji a opepříme. Přidáme uvařené těstoviny a ještě asi 2-3 minuty vaříme.
-
5
Přidáme namočený šafrán i s vodou, ve které se máčel, promícháme a podáváme.