Fusilli s kapary a tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Těstoviny Fusilli
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 60 g Cibule
  • 425 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 3 g Pepř cayenský
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 750 ml Voda pitná
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 859 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 507 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 99 g
  • Cholesterol 77.8 mg
  • Draslík 71.9 mg
  • Vláknina 9812 mg
  • Vitamín A 9812 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

  • 2

    V průběhu vaření těstovin na másle krátce smažíme drcený česnek a nakrájenou cibuli, přidáme dobře okapaného a rozdrobeného tuňáka, citronovou šťávu, smetanu, polovinu nasekané petrželové nati a kapary. Omáčku ochutíme černým a cayenským pepřem a zvolna vaříme asi 5 minut.

  • 3

    Na těstoviny nalijeme omáčku s tuňákem a důkladně promícháme. Zdobíme zbývající petrželovou natí.

Komentáře k receptu