Fusilli s kapary a tuňákem
Suroviny
- 500 g Těstoviny Fusilli
- 30 g Máslo čerstvé
- 60 g Cibule
- 425 g Tuňák ve vlastní šťávě
- 3 g Pepř cayenský
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 750 ml Voda pitná
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 859 kcal
- Sacharidy 101 g
- Tuky 30 g
- Sodík 507 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 99 g
- Cholesterol 77.8 mg
- Draslík 71.9 mg
- Vláknina 9812 mg
- Vitamín A 9812 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
-
2
V průběhu vaření těstovin na másle krátce smažíme drcený česnek a nakrájenou cibuli, přidáme dobře okapaného a rozdrobeného tuňáka, citronovou šťávu, smetanu, polovinu nasekané petrželové nati a kapary. Omáčku ochutíme černým a cayenským pepřem a zvolna vaříme asi 5 minut.
-
3
Na těstoviny nalijeme omáčku s tuňákem a důkladně promícháme. Zdobíme zbývající petrželovou natí.