Zapečené makarony Carbonara
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 33 g
- Sodík 921 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 316.6 mg
- Draslík 265 mg
- Vláknina 4912.5 mg
- Vitamín A 4912.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zapékací mísu vytřeme 10 g rozehřátého másla. Rozpálíme gril na střední stupeň.
-
2
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
-
3
V průběhu vaření těstovin rozšleháme v misce vejce a smetanu, přidáme nakrájenou šunku, strouhaný parmazán (3 lžíce si odložíme stranou na ozdobu) a pažitku a směs podle chuti opepříme.
-
4
Směs nalijeme na horké těstoviny, přidáme zbylé rozehřáté máslo a průběžně promícháváme a krátce zahříváme, až vaječná směs začne mírně houstnout.
-
5
Těstoviny dáme do zapékací mísy, posypeme je zbylým nastrouhaným parmazánem, vložíme na několik minut pod rozehřátý gril a zapečeme dozlatova.