Fettucine s kuřecími játry
Suroviny
- 60 g Cibule
- 100 g Játra kuřecí
- 30 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 10 g Pažitka
- 400 g Těstoviny Fettuccine
- 15 g Hořčice dijonská
- 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 500 ml Voda pitná
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 16 g
- Sodík 649 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 166.4 mg
- Draslík 127.7 mg
- Vláknina 6685 mg
- Vitamín A 6685 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
-
2
V průběhu vaření těstovin očistíme kuřecí játra a nakrájíme je na plátky. Pažitku si nakrájíme nadrobno. Vejce rozklepneme a důkladně rozšleháme.
-
3
Na velké pánvi osmažíme na oleji na malém ohni cibuli a česnek. Vložíme kuřecí játra a smažíme je 2-3 minuty. Směs odstavíme a vmícháme do ní smetanu, část pažitky, hořčici, sůl a pepř. Potom omáčku přivedeme k varu. Průběžně ji promícháváme, vlijeme do ní rozšlehaná vejce a odstavíme ji.
-
4
Omáčku nalijeme na těstoviny a promícháme. Zdobíme strouhaným parmezánem a pažitkou.