Závitky z platýze v petrželové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 538 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 23 g
- Sodík 375 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 148 mg
- Draslík 1221.7 mg
- Vláknina 317.8 mg
- Vitamín A 317.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 113.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety omyjeme, osušíme a podélně rozpůlíme. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Nakonec maso posypeme 2 lžícemi nasekané petrželky, zavineme a sepneme párátky.
-
2
Oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku osmahneme na másle, zalijeme vínem a uvedeme do varu. Vložíme rybí závitky a dusíme asi 8 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
-
3
Rybí vývar převaříme, vmícháme smetanu a přidáme zbylou nasekanou petrželku. Omáčku osolíme a opepříme.
-
4
Závitky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.