Závitky z platýze v petrželové omáčce

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 800 g Platýz - filety
  • 400 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 250 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 375 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 148 mg
  • Draslík 1221.7 mg
  • Vláknina 317.8 mg
  • Vitamín A 317.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 113.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety omyjeme, osušíme a podélně rozpůlíme. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Nakonec maso posypeme 2 lžícemi nasekané petrželky, zavineme a sepneme párátky.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou šalotku osmahneme na másle, zalijeme vínem a uvedeme do varu. Vložíme rybí závitky a dusíme asi 8 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě.

  • 3

    Rybí vývar převaříme, vmícháme smetanu a přidáme zbylou nasekanou petrželku. Omáčku osolíme a opepříme.

  • 4

    Závitky upravíme na talíře a přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu