Istambulské těstoviny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 25 g Med včelí
  • 35 g Sýr Parmezán
  • 340 g Tykev
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Pažitka
  • 5 g Skořice mletá
  • 500 g Těstoviny Penne
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 stroužek Česnek
  • 6 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 787 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 688 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 102 g
  • Cholesterol 82.2 mg
  • Draslík 302 mg
  • Vláknina 4750 mg
  • Vitamín A 4750 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme a vydlabeme tykev, dužninu nakrájíme na kostičky. Uvaříme je ve vodě doměkka a scedíme.

  • 2

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

  • 3

    Osmažíme nakrájenou cibuli při střední teplotě na másle dozlatova. Přidáme drcený česnek a skořici a ještě asi minutu mícháme.

  • 4

    Přidáme smetanu, přidáme tykev a med, uvedeme k varu, ztlumíme oheň a 5 minut mírně zredukujeme.

  • 5

    Nasypeme strouhaný parmazán a mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Omáčku osolíme a opepříme a promícháme ji s těstovinami. Zdobíme nakrájenou čerstvou pažitkou.

Komentáře k receptu