Penne s houbovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 35 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 500 g Houby čerstvé
  • 20 g Pažitka
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 500 g Těstoviny Penne
  • 90 g Smetana zakysaná 14%
  • 60 ml Vývar drůbeží
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 706 kcal
  • Sacharidy 102 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 746 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 101 g
  • Cholesterol 21 mg
  • Draslík 705.8 mg
  • Vláknina 10337.5 mg
  • Vitamín A 10337.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

  • 2

    V průběhu vaření těstovin, smažíme na másle při střední teplotě česnek asi minutu.

  • 3

    Přidáme nakrájené houby, a jakmile se do nich vsákne máslo, přilijeme sherry, kuřecí vývar a zakysanou smetanu. Promícháme a přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a omáčku asi 5 minuty mírně vaříme.

  • 4

    K penne přidáme houbovou omáčku a nasekané bylinky a opatrně zamícháme. Zdobíme strouhaným parmazánem a nahrubo drceným pepřem.

Komentáře k receptu