Polévka z tresky se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 500 g Filé z aljašské tresky
  • 8 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 100 g Petržel kořen
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 0.5 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 213 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 550 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 66.7 mg
  • Draslík 169.4 mg
  • Vláknina 3644.3 mg
  • Vitamín A 3644.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 85.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořenovou zeleninu, cibuli, bobkový list a maso z tresky dáme vařit do osolené vody doměkka. Uvařené scedíme, zeleninu vyhodíme a maso z tresky v misce rozmixujeme. Do horkého vývaru vlijeme smetanu, ve které jsme dohladka rozmíchali mouku, povaříme asi 2 minuty, osolíme, opepříme, vrátíme rybí maso.

Komentáře k receptu