Semifreddo - základní recept

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 220 g Cukr krupice
  • 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 729 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 506.6 mg
  • Draslík 75.7 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vodní lázni šleháme vejce, žloutky, vanilkový extrakt a cukr. Když směs zhoustne a zesvětlá, odstavíme a za občasného prošlehání necháme zchladnout.

  • 2

    Ušlehanou tuhou šlehačku opatrně vmícháme do směsi.

  • 3

    Nalijeme do nádoby a necháme přes noc zmrazit.

Komentáře k receptu