Sladké risone
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 36 g
- Sodík 427 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 208.1 mg
- Draslík 113.4 mg
- Vláknina 1330.8 mg
- Vitamín A 1330.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu al dente a pak je pečlivě scedíme.
-
2
Rozšleháme vejce, javorový sirup a smetanu.
-
3
Přimícháme risone, sultánky, vanilkovou tresť, muškátový oříšek a skořici. Hmotu pak nalijeme do hluboké kulaté nebo oválné zapékací mísy. Mísu postavíme do velkého pekáče s vodou sahající zhruba do poloviny výšky jejích stěn, vložíme do trouby a zapékáme 50–55 minut. Potom vyzkoušíme nožem, zda je pudink hotový: do středu zapíchneme nůž a zůstane-li čistý, můžeme pudink vyndat z trouby.