Sladké risone

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 30 g Hrozinky
  • 5 g Sůl
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 3 g Skořice mletá
  • 50 g Těstoviny Risone semolinové
  • 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 ml Voda pitná
  • 80 ml Sirup javorový
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 459 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 427 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 208.1 mg
  • Draslík 113.4 mg
  • Vláknina 1330.8 mg
  • Vitamín A 1330.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu al dente a pak je pečlivě scedíme.

  • 2

    Rozšleháme vejce, javorový sirup a smetanu.

  • 3

    Přimícháme risone, sultánky, vanilkovou tresť, muškátový oříšek a skořici. Hmotu pak nalijeme do hluboké kulaté nebo oválné zapékací mísy. Mísu postavíme do velkého pekáče s vodou sahající zhruba do poloviny výšky jejích stěn, vložíme do trouby a zapékáme 50–55 minut. Potom vyzkoušíme nožem, zda je pudink hotový: do středu zapíchneme nůž a zůstane-li čistý, můžeme pudink vyndat z trouby.

Komentáře k receptu