Tagliatelle Carbonara se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 984 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 51 g
- Sodík 1141 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 350.6 mg
- Draslík 345.2 mg
- Vláknina 1642.5 mg
- Vitamín A 1642.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.
-
2
Zatímco se vaří těstoviny, odřízneme ze slaniny kůži a slaninu nakrájíme na malé kousky. Smažíme je a na papírových ubrouscích zbavíme přebytečného tuku. Na pánev s tukem vypečeným ze slaniny dáme nakrájené žampiony a smažíme je 2-3 minuty doměkka.
-
3
Na plátky nakrájené žampiony, slaninu, oregano a vejce smíchaná se smetanou přidáme do hrnce k těstovinám. Opatrně zahříváme a mícháme, až směs začne mírně houstnout. Odstavíme ji a vmícháme do ní sýr. Podle potřeby osolíme a dochutíme drceným pepřem. Zdobíme snítkami bazalky a podáváme.