Linguine s pažitkou a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Těstoviny Linguine
  • 25 g Petržel - nať
  • 35 g Pažitka
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 180 ml Vývar drůbeží
  • 15 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 585 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 504 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 107.5 mg
  • Vláknina 5434 mg
  • Vitamín A 5434 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těstoviny uvaříme, scedíme a vrátíme do hrnce.

  • 2

    V rendlíku smícháme smetanu, kuřecí vývar a nastrouhanou citronovou kůru. Směs přivedeme za občasného míchání k varu. Potom stáhneme oheň a omáčku asi 10 minut redukujeme. Osolíme a opepříme.

  • 3

    K těstovinám přilijeme omáčku, posypeme bylinkami, zamícháme a servírujeme. Zdobíme tenkými proužky citronové kůry.

Komentáře k receptu