Vafle s ovocem
Suroviny
- 100 g Ananas
- 100 g Hroznové víno
- 100 g Jablka
- 100 g Kiwi
- 140 g Máslo čerstvé
- 40 g Med včelí
- 0.4 g Tuk
- 7 g Skořice mletá
- 5 g Kypřicí prášek do pečiva
- 50 g Cukr moučkový
- 150 g Mouka pšeničná hladká
- 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 100 ml Voda pitná
- 3 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 688 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 44 g
- Sodík 70 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 259.1 mg
- Draslík 381.3 mg
- Vláknina 4854 mg
- Vitamín A 4854 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo, cukr a med vyšleháme do pěny. Přidáme vejce a znovu vyšleháme. Přisypeme mouku, prášek do pečiva, skořici, přilijeme vlažnou vodu a vymícháme těsto.
-
2
Vaflovač potřeme tukem a pečeme postupně vafle.
-
3
Jablka, ananas a kiwi oloupeme a očistíme, nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Přisypeme bobule hroznového vína, promícháme a vmícháme lehce našlehanou smetanu.
-
4
Vafle upravíme na talíře, přelijeme smetanou s ovocem a podáváme.