Polévka z mleté zeleniny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 53 g
- Sodík 1348 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 218.4 mg
- Draslík 368.8 mg
- Vláknina 3628.3 mg
- Vitamín A 3628.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 86.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kořenovou zeleninu oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě a scedíme. Vychladlou zeleninu umeleme na masovém strojku. Hovězí vývar přivedeme k varu, zeleninu do něj vmícháme a povaříme 2 minuty. V troše studené vody rozmícháme mouku dohladka a za stálého míchání ji vlijeme do polévky, osolíme, opepříme a povaříme další 2 minuty. Do polévkové mísy nalijeme smetanu, ve které rozkvedláme žloutky, všechno zalijeme horkou polévkou a promícháme. Servírujeme ozdobené petrželkou.