Závitky z králičího masa na houbovém krému
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 794 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 64 g
- Sodík 482 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 240 mg
- Draslík 1069.8 mg
- Vláknina 7322.3 mg
- Vitamín A 7322.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný a omytý králičí hřbet mírně naklepeme a rozdělíme na stejné díly. Každý díl osolíme a přiložíme na něj plátek slaniny. Zabalíme do závitku a zvolna pečeme na teflonové pánvi dozlatova.
-
2
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Přidáme očištěné, nakrájené houby, mírně orestujeme, osolíme a podusíme asi 10 minut. Potom přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou, promícháme a povaříme ještě 10 minut.
-
3
Závitky podélně rozkrojíme a podáváme na houbovém krému.
-
4
Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.