Čokoládový závin se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Čokoláda hořká
  • 50 g Mandle
  • 50 g Mouka pšeničná hrubá
  • 10 g Cukr vanilka
  • 100 g Cukr moučkový
  • 7 ks Vaječný bílek slepičí
  • 7 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 0.375 l Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 376.5 mg
  • Draslík 199.9 mg
  • Vláknina 3575 mg
  • Vitamín A 3575 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr prosejeme a v míse třeme cca 20 minut se žloutky a vanilkou. Poté vmícháme nastrouhanou čokoládu a tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a nastrouhané mandle.

  • 2

    Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a v rozpálené troubě upečeme dozlatova. Hotové obrátíme papírem vzhůru, sloupneme jej, zakryjeme novým papírem a srolujeme do závinu. Po vychladnutí rozbalíme, papír odstraníme, těsto potřeme ušlehanou šlehačkou, znovu zatočíme a nakrájíme na šikmé řezy.

  • 3

    Posypeme vanilkovým cukrem, případně doplníme šlehačkou a podáváme.

Komentáře k receptu