Krémová bramboračka
Suroviny
- 500 g Brambory
- 100 g Hrášek
- 200 g Zeleninová směs francouzská - mražená
- 0.25 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Petržel kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Petržel - nať
- 0.2 l Smetana 33% (šlehačka)
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Polévkové koření Maggi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 257 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 75 g
- Sodík 76 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 44.7 mg
- Draslík 592.2 mg
- Vláknina 10153.8 mg
- Vitamín A 10153.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu na másle, směs zalijeme vodou a osolíme.
-
2
Přidáme nakrájené brambory na kostičky, polévku vaříme 15 min., poté rozmixujeme, přidáme francouzskou zeleninu a hrášek a vše krátce povaříme.
-
3
Nakonec polévku okořeníme a ochutíme smetanou.