Krémová bramboračka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Hrášek
  • 200 g Zeleninová směs francouzská - mražená
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 0.2 l Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Polévkové koření Maggi
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 257 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 76 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 44.7 mg
  • Draslík 592.2 mg
  • Vláknina 10153.8 mg
  • Vitamín A 10153.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu na másle, směs zalijeme vodou a osolíme.

  • 2

    Přidáme nakrájené brambory na kostičky, polévku vaříme 15 min., poté rozmixujeme, přidáme francouzskou zeleninu a hrášek a vše krátce povaříme.

  • 3

    Nakonec polévku okořeníme a ochutíme smetanou.

Komentáře k receptu