Tvarohový domikát s brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 208 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 9 g
- Sodík 322 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 2.5 mg
- Draslík 445.9 mg
- Vláknina 5496.8 mg
- Vitamín A 5496.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 329.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tři až čtyři dny před vařením domikátu si vymícháme hrudkovitý tvaroh se solí a kmínem. Dáme ho do sklenice, uzavřeme a necháme v teple klihnout.
-
2
Po čtyřech dnech omyté brambory, uvaříme ve slupce (1 litr voda), scedíme je, oloupeme a pokrájíme na kostky.
-
3
Do hrnce dáme vařit 6 dl vody. Uleželý tvaroh si rozmícháme v 2.5 dl horké vody dohladka a zamícháme ho do vařící vody.
-
4
Z 1.5 dl smetany a 2 lžic hladké mouky si uděláme zátřepku, dobře ji promícháme (nebo rozmixujeme) dohladka. Pak ji za stálého míchání vlijeme do polévky a povaříme asi 2-3 minuty.
-
5
Domikát dochutíme solí (0.5 lžičky), pepřem, přidáme pokrájené brambory, které necháme v polévce prohřát a podáváme.