Tvarohový domikát s brambory

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 250 g Tvaroh konzumní
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1.85 l Voda pitná
  • 1.5 dl Smetana zakysaná 14%
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 208 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 322 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 2.5 mg
  • Draslík 445.9 mg
  • Vláknina 5496.8 mg
  • Vitamín A 5496.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 329.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tři až čtyři dny před vařením domikátu si vymícháme hrudkovitý tvaroh se solí a kmínem. Dáme ho do sklenice, uzavřeme a necháme v teple klihnout.

  • 2

    Po čtyřech dnech omyté brambory, uvaříme ve slupce (1 litr voda), scedíme je, oloupeme a pokrájíme na kostky.

  • 3

    Do hrnce dáme vařit 6 dl vody. Uleželý tvaroh si rozmícháme v 2.5 dl horké vody dohladka a zamícháme ho do vařící vody.

  • 4

    Z 1.5 dl smetany a 2 lžic hladké mouky si uděláme zátřepku, dobře ji promícháme (nebo rozmixujeme) dohladka. Pak ji za stálého míchání vlijeme do polévky a povaříme asi 2-3 minuty.

  • 5

    Domikát dochutíme solí (0.5 lžičky), pepřem, přidáme pokrájené brambory, které necháme v polévce prohřát a podáváme.

Komentáře k receptu