Domikát z podmáslí a smetany

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Kmín celý
  • 0.75 l Voda pitná
  • 2.5 dl Mléko - podmáslí
  • 2.5 dl Smetana zakysaná 15%
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 209 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 574.3 mg
  • Vláknina 6864.3 mg
  • Vitamín A 6864.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory uvaříme ve slupce (25 minut), pak je scedíme, oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme je do polévkové mísy. Omytý kopr pokrájíme nadrobno a přidáme ho do mísy na brambory.

  • 2

    Do 3/4 litru vody dáme kmín se solí a když přijde k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 10 minut.

  • 3

    Mezitím si vyšleháme podmáslí se smetanou a pomalu je vlijeme do kmínové vody a necháme přejít varem.

  • 4

    Uvařený domikát nalijeme do mísy na brambory a podáváme.

Komentáře k receptu