Domikát z podmáslí a smetany
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 209 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 11 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 574.3 mg
- Vláknina 6864.3 mg
- Vitamín A 6864.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté brambory uvaříme ve slupce (25 minut), pak je scedíme, oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme je do polévkové mísy. Omytý kopr pokrájíme nadrobno a přidáme ho do mísy na brambory.
-
2
Do 3/4 litru vody dáme kmín se solí a když přijde k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 10 minut.
-
3
Mezitím si vyšleháme podmáslí se smetanou a pomalu je vlijeme do kmínové vody a necháme přejít varem.
-
4
Uvařený domikát nalijeme do mísy na brambory a podáváme.