Vařený chřest s vinnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 30 g Cibulka jarní
  • 250 g Bešamel
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 150 ml Víno bílé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 kg Chřest bílý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 334 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 43.8 mg
  • Draslík 816.1 mg
  • Vláknina 14565.2 mg
  • Vitamín A 14565.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.4 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě s máslem uvaříme chřest. Slaninu nakrájíme na drobno a v kastrůlku ji na mírném plameni necháme na oleji zesklovatět. Osmahlou slaninu zalijeme vínem a minutu povaříme. Do směsi přidáme bešamel, smetanu a nakrájenou jarní cibulku, vaříme 2 minuty. Omáčku dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, přimícháme jemně nakrájenou petrželovou nať. Hotovou omáčkou poléváme naaranžovaný chřest na servírovacích talířích.

Komentáře k receptu