Vařený chřest s vinnou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 23 g
- Sodík 334 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 43.8 mg
- Draslík 816.1 mg
- Vláknina 14565.2 mg
- Vitamín A 14565.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.4 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě s máslem uvaříme chřest. Slaninu nakrájíme na drobno a v kastrůlku ji na mírném plameni necháme na oleji zesklovatět. Osmahlou slaninu zalijeme vínem a minutu povaříme. Do směsi přidáme bešamel, smetanu a nakrájenou jarní cibulku, vaříme 2 minuty. Omáčku dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, přimícháme jemně nakrájenou petrželovou nať. Hotovou omáčkou poléváme naaranžovaný chřest na servírovacích talířích.