Osvěžující polévka z angreštu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 0.7 l Voda pitná
  • 2 dl Mléko plnotučné
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kg Angrešt
  • 1.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.5 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 448 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 91 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 708.5 mg
  • Vláknina 31800 mg
  • Vitamín A 31800 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 118 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 414.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nepřezrálý angrešt (1kg) očistíme, omyjeme v sítu pod tekoucí vodou a dáme vařit do 0.5 l vody. Z omytého a osušeného citronu nastrouháme kůru. Agrešt vaříme asi 15 minut, když je rozvařený, tak angrešt scedíme a prolisujeme do druhého hrnce. Přilijeme 2 dl vody, přimícháme podle chuti cukr, sůl, citronovou kůru, potom přilijeme 2 dl mléka a 1.5 dl smetany. Za stálého míchání přidáme 0.5 dl smetany, ve které jsme rozmíchali maizenu. Polévku zahustíme, povaříme ji 1-2 minuty a odstavíme.

  • 2

    Angreštovou polévku podáváme studenou, je osvěžující v horkých dnech.

Komentáře k receptu