Zmrzlinová roláda čokoládová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Čokoláda hořká
  • 150 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 120 g Šlehačka Pařížská
  • 250 g Zmrzlina čokoládová
  • 200 g Zmrzlina vanilková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 66 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 79 mg
  • Draslík 356.4 mg
  • Vláknina 6133.3 mg
  • Vitamín A 6133.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 71.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládu natrouháme nahrubo nebo použijeme čokoládové hoblinky. Vanilkovou zmrzlinu necháme trochu změknout, přimícháme k ní smetanu, polovinu čokolády a trochu vyšleháme do pěny.

  • 2

    Formu na roládu vymažeme čokoládovou zmrzlinou, vyplníme vanilkovou pěnou s čokoládou a dáme zamrazit.

  • 3

    Hotovou roládu upravíme na oválný talíř, nakrájíme na plátky, ozdobíme zbylou čokoládou a pařížskou šlehačkou.

Komentáře k receptu