Zmrzlinová roláda čokoládová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 493 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 32 g
- Sodík 66 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 79 mg
- Draslík 356.4 mg
- Vláknina 6133.3 mg
- Vitamín A 6133.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 71.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čokoládu natrouháme nahrubo nebo použijeme čokoládové hoblinky. Vanilkovou zmrzlinu necháme trochu změknout, přimícháme k ní smetanu, polovinu čokolády a trochu vyšleháme do pěny.
-
2
Formu na roládu vymažeme čokoládovou zmrzlinou, vyplníme vanilkovou pěnou s čokoládou a dáme zamrazit.
-
3
Hotovou roládu upravíme na oválný talíř, nakrájíme na plátky, ozdobíme zbylou čokoládou a pařížskou šlehačkou.