Zapékané brambory s dýňovými a slunečnicovými semínky
Suroviny
- 800 g Brambory rané
- 200 g Sýr smetanový tavený 45%
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Dýňová semínka
- 1 kávová lžička Semínka slunečnicová loupaná
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín celý
- 2 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Mléko polotučné
- 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 14 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 6.6 mg
- Draslík 12 mg
- Vláknina 5400.3 mg
- Vitamín A 5400.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka.
-
2
V pánvi rozpustíme máslo a opražíme na něm slunečnicová a dýňová semínka.
-
3
Zalijeme mlékem a smetanou, přidáme tavený sýr a za občasného míchání necháme rozpustit, až vznikne hladká omáčka.
-
4
Osolíme, opepříme, okmínujeme a vše dobře promícháme.
-
5
Brambory slijeme, rozpůlíme a neoloupané vložíme do zapékací mísy.
-
6
Přelijeme je sýrovým krémem a pokrm zapékáme 20-30 minut ve středně vyhřáté troubě.