Zapékané brambory s dýňovými a slunečnicovými semínky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory rané
  • 200 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Dýňová semínka
  • 1 kávová lžička Semínka slunečnicová loupaná
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 2 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 6.6 mg
  • Draslík 12 mg
  • Vláknina 5400.3 mg
  • Vitamín A 5400.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka.

  • 2

    V pánvi rozpustíme máslo a opražíme na něm slunečnicová a dýňová semínka.

  • 3

    Zalijeme mlékem a smetanou, přidáme tavený sýr a za občasného míchání necháme rozpustit, až vznikne hladká omáčka.

  • 4

    Osolíme, opepříme, okmínujeme a vše dobře promícháme.

  • 5

    Brambory slijeme, rozpůlíme a neoloupané vložíme do zapékací mísy.

  • 6

    Přelijeme je sýrovým krémem a pokrm zapékáme 20-30 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu