Zapečené sardinky s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 320 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1934 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 62 mg
- Draslík 805.5 mg
- Vláknina 6569.8 mg
- Vitamín A 6569.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.1 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Zakysanou smetanu smícháme s chilli, solí a pepřem.
-
3
Cibuli zbavíme slupky a nakrájíme na kolečka.
-
4
Olej rozpálíme a osmahneme na něm cibuli.
-
5
Čtyři zapékací misky vyložíme na dně cibulí, navrch dáme polovinu brambor, sardelové řezy, poté přelijeme smetanovou zálivkou a překryjeme zbytkem brambor.
-
6
Zakápneme olejem z rybiček a necháme zapéct při 220°C 40 minut.