Chlebová polévka se šlehačkou a pivem
Suroviny
- 450 g Chléb konzumní
- 3 krajíc Chléb konzumní
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 250 ml Mléko polotučné
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.35 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 412 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 15 g
- Sodík 55 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 39.3 mg
- Draslík 0.7 mg
- Vláknina 90.9 mg
- Vitamín A 90.9 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chleba nakrájíme na kostky a necháme asi hodinu namáčet v hrnci s pivem a mlékem. Poté asi půl hodiny vaříme, rozmixujeme a znovu provaříme spolu s ustrouhanou citronovou kůrou, solí a cukrem. Před koncem varu zašleháme smetanu.
-
2
V mezičase připravíme krutony. Chleba nakrájíme na kostičky a na sádle orestujeme.