Pivní polévka se skořicí
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 3 krajíc Chléb konzumní
- 300 ml Smetana 12% (konzumní)
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Skořice celá
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 28 g
- Sodík 85 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 196.1 mg
- Draslík 84.5 mg
- Vláknina 17268 mg
- Vitamín A 17268 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 124.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci zahříváme pivo. Přidáme máslo, cukr, koření a sůl a necháme přejít varem.
-
2
V mezičase v misce rozšleháme žloutky ve smetaně.
-
3
Krutony připravíme z chleba, který nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.
-
4
Když se polévka začne vařit, odstavíme ji a zašleháme do ní smetanu se žloutky. Už nevaříme.
-
5
Polévku servírujeme s chlebovými krutony.