Teplá omáčka s hořčicí ke chřestu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 25 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 2 g
- Sodík 72 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 4.4 mg
- Draslík 0.6 mg
- Vláknina 124.8 mg
- Vitamín A 124.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do rozehřátého másla přidáváme po lžičkách mouku za stálého míchání. Když je mouka dobře rozmíchaná, necháme jíšku mírně vychladnout. Poté jíšku nad mírným plamenem ředíme vodou a vaříme 30 minut, aby mouka ztratila moučnou chuť. Potom za stálého míchání přidáváme hořčici a mícháme do zhoustnutí omáčky. Omáčku dochutíme citronovou šťávou a osolíme.