Teplá omáčka s hořčicí ke chřestu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná celozrnná
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 25 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 4.4 mg
  • Draslík 0.6 mg
  • Vláknina 124.8 mg
  • Vitamín A 124.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rozehřátého másla přidáváme po lžičkách mouku za stálého míchání. Když je mouka dobře rozmíchaná, necháme jíšku mírně vychladnout. Poté jíšku nad mírným plamenem ředíme vodou a vaříme 30 minut, aby mouka ztratila moučnou chuť. Potom za stálého míchání přidáváme hořčici a mícháme do zhoustnutí omáčky. Omáčku dochutíme citronovou šťávou a osolíme.

Komentáře k receptu