Česneková omáčka s toastovým chlebem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slunečnice - semena
  • 125 g Smetana 12% (konzumní)
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 plátek Chléb toastový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 283 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 183 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 18.8 mg
  • Draslík 207.9 mg
  • Vláknina 6248.9 mg
  • Vitamín A 6248.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 8.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Touastový chléb zbavený kůrky namočíme nejprve do mléka, poté ho rozmixujeme s prolisovaným česnekem a slunečnicovými semeny. Přimícháme smetanu a nasekanou petrželku, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

  • 2

    Omáčka je vhodná k rybám, zejména ke grilovaným makrelám a sardinkám.

Komentáře k receptu