Fusilli se smetanou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Muškátový oříšek
  • 500 g Těstoviny Fusilli
  • 125 g Sýr Čedar
  • 250 g Sýr Feta
  • 20 ml Olej olivový
  • 600 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1266 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 1018 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 97 g
  • Cholesterol 403.1 mg
  • Draslík 109.1 mg
  • Vláknina 9432.5 mg
  • Vitamín A 9432.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a 250 ml vody, ve které se vařily, uschováme. Těstoviny necháme mírně vychladnout.

  • 2

    Pekáč o objemu zhruba 2 l vytřeme olivovým olejem.

  • 3

    Rozšleháme vejce, přilijeme smetanu a vodu, ve které se vařily těstoviny a trochu rozšleháme. Vmícháme rozdrobený sýr feta, mouku, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl a pepř.

  • 4

    Těstoviny urovnáme do připraveného pekáče a zalijeme smetanovou směsí. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme 30-35 minut, až hmota ztuhne a povrch zezlátne.

Komentáře k receptu