Hladká Ančka
Suroviny
- 300 g Brambory
- 70 g Cibule
- 30 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 40 g Houby sušené
- 1 g Bobkový list
- 2 g Nové koření celé
- 2 g Pepř černý celý
- 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 12 ml Ocet kvasný lihový
- 1500 ml Vývar zeleninový
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Kmín drcený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1267 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 194.9 mg
- Draslík 817.4 mg
- Vláknina 9127 mg
- Vitamín A 9127 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.8 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Houby přelijeme vroucí vodou a necháme 15 minut louhovat. Poté je vložíme do hrnce a zalijeme vývarem. Do polévky přidáme koření, sůl a pepř. Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kostičky a přidáme do hrnce s polévkou. Uvedeme k varu a necháme vařit 15 minut.
-
2
Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Máslo rozpálíme a osmahneme na něm cibulku do zesklovatění. Přilijeme rozšlehaná vejce a osmažíme je. Smetanu smícháme s moukou a vzniklou směs nalijeme do polévky, z které jsme vyndali bobkový list a koření.
-
3
Dobře promícháme a necháme povařit 5 minut. Do polévky vmícháme usmažená vejce.
-
4
Odstavíme z plotny a opatrně vmícháme ocet.