Pikantní polévka servírovaná v bochníku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1745 kcal
- Sacharidy 270 g
- Tuky 30 g
- Sodík 736 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 37 mg
- Draslík 176.9 mg
- Vláknina 1549.8 mg
- Vitamín A 1549.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.
-
2
Papriky zbavíme jádřinců a stopek a pokrájíme na nudličky.
-
3
Olej rozpálíme s máslem, přidáme cibuli, krájenou papriku a nasekanou chilli papričku.
-
4
Smažíme 6 minut, poté vsypeme kukuřici a upravujeme další 2 minuty.
-
5
Polovinu zeleninové směsi rozmixujeme.
-
6
Obojí smícháme dohromady a naředíme vývarem.
-
7
Osolíme a opepříme a vaříme 6 minut.
-
8
Hotovou polévku zjemníme smetanou.
-
9
Bochníky chleba seřízneme na vrchní straně, střídku vydlabeme a takto upravený chleba naplníme polévkou.