Fazolová polévka se salsou
Suroviny
- 300 g Avokádo
- 80 g Cibule
- 800 g Fazole červené sterilované
- 4 g Koriandr čerstvý
- 30 ml Olej olivový
- 800 ml Vývar drůbeží
- 40 ml Zakysaná smetana
- 1 ks Chilli paprička
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1215 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 5.2 mg
- Draslík 952.3 mg
- Vláknina 32566.2 mg
- Vitamín A 32566.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olej necháme rozpálit, přidáme pokrájenou chilli papričku a cibuli.
-
2
Smažíme 2 minuty, poté přisypeme fazole a vše podlijeme vývarem.
-
3
Uvedeme k varu a vaříme 10 minut.
-
4
Avokádo nakrájené na kostičky pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme.
-
5
Nakonec dochutíme drceným česnekem a koriandrem.
-
6
Vše dobře promícháme.
-
7
Hotovou polévku servírujeme ozdobenou lžící smetany a lžičkou připravené avokádové salsy.