Agnolotti s kuřecím masem
Suroviny
- 250 g Kuřecí prsa
- 30 g Máslo čerstvé
- 90 g Šunka dušená
- 5 g Sůl
- 5 g Sůl
- 20 g Majoránka
- 20 g Pažitka
- 20 g Pažitka
- 70 g Cibulka jarní
- 5 g Pepř bílý
- 300 g Mouka pšeničná polohrubá voženílkova
- 370 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 30 ml Víno bílé
- 250 ml Voda pitná
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 634 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 36 g
- Sodík 874 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 227.7 mg
- Draslík 344.4 mg
- Vláknina 4876 mg
- Vitamín A 4876 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mixéru dáme na kousky nakrájená kuřecí prsa a rozmixujeme. Přidáme vejce, sůl a bílý pepř a ještě krátce mixujeme. Směs přendáme do mísy. Potom umixujeme dohladka šunku a zamícháme ji spolu s nasekanými bylinkami do kuřecího masa.
-
2
Z mouky, vajíčka a vody vypracujeme těsto. Z vyváleného těsta vykrojíme kolečka o průměru asi 5 cm. Lžičkou na ně dáme náplň a okraje potřeme studenou vodou. Přiklopíme dalším kolečkem a okraje pevně stiskneme.
-
3
Nakrájené jarní cibulky smažíme na másle 2-3 minuty, přilijeme víno a smetanu, přisolíme a zvolna vaříme, až se část tekutiny odpaří.
-
4
Těstoviny uvaříme ve slané vodě (2-3 minuty). Nesmíme je však převařit, protože maso by bylo příliš suché. Agnolotti přelijeme smetanovou omáčkou a servírujeme. Ozdobíme pažitkou.