Agnolotti s kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Kuřecí prsa
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 90 g Šunka dušená
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 20 g Majoránka
  • 20 g Pažitka
  • 20 g Pažitka
  • 70 g Cibulka jarní
  • 5 g Pepř bílý
  • 300 g Mouka pšeničná polohrubá voženílkova
  • 370 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 30 ml Víno bílé
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 634 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 874 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 227.7 mg
  • Draslík 344.4 mg
  • Vláknina 4876 mg
  • Vitamín A 4876 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixéru dáme na kousky nakrájená kuřecí prsa a rozmixujeme. Přidáme vejce, sůl a bílý pepř a ještě krátce mixujeme. Směs přendáme do mísy. Potom umixujeme dohladka šunku a zamícháme ji spolu s nasekanými bylinkami do kuřecího masa.

  • 2

    Z mouky, vajíčka a vody vypracujeme těsto. Z vyváleného těsta vykrojíme kolečka o průměru asi 5 cm. Lžičkou na ně dáme náplň a okraje potřeme studenou vodou. Přiklopíme dalším kolečkem a okraje pevně stiskneme.

  • 3

    Nakrájené jarní cibulky smažíme na másle 2-3 minuty, přilijeme víno a smetanu, přisolíme a zvolna vaříme, až se část tekutiny odpaří.

  • 4

    Těstoviny uvaříme ve slané vodě (2-3 minuty). Nesmíme je však převařit, protože maso by bylo příliš suché. Agnolotti přelijeme smetanovou omáčkou a servírujeme. Ozdobíme pažitkou.

Komentáře k receptu