Řezy kardinál

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Marmeláda višňová
  • 60 g Mouka polohrubá
  • 180 g Cukr krystal
  • 60 g Cukr krystal
  • 700 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 8 ks Vaječný bílek slepičí
  • 8 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 131 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 530.8 mg
  • Draslík 201.6 mg
  • Vláknina 600 mg
  • Vitamín A 600 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 61.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme pevný sníh z bílků, soli a cukru a rozetřeme ho do tří pruhů na vymazaný a vysypaný plech. Necháme mezery, kam vlijeme piškotové těsto.

  • 2

    Těsto připravíme ušleháním vajec se žloutky, cukrem do pěny, poté vmícháme mouku s kypřícím práškem. Těsto vlijeme mezi pruhy bílkového sněhu.

  • 3

    Těsto vložíme do trouby vyhřáté na 150°C a pečeme zhruba půl hodiny. Těsto necháme vychladnout.

  • 4

    Polovinu těsta natřeme višňovou marmeládou a pevně ušlehanou smetanou. Přikryjeme druhou polovinou těsta a natřeme ušlehanou šlehačkou.

Komentáře k receptu