Řezy kardinál
Suroviny
- 100 g Marmeláda višňová
- 60 g Mouka polohrubá
- 180 g Cukr krystal
- 60 g Cukr krystal
- 700 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 8 ks Vaječný bílek slepičí
- 8 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 41 g
- Sodík 131 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 530.8 mg
- Draslík 201.6 mg
- Vláknina 600 mg
- Vitamín A 600 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 61.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse ušleháme pevný sníh z bílků, soli a cukru a rozetřeme ho do tří pruhů na vymazaný a vysypaný plech. Necháme mezery, kam vlijeme piškotové těsto.
-
2
Těsto připravíme ušleháním vajec se žloutky, cukrem do pěny, poté vmícháme mouku s kypřícím práškem. Těsto vlijeme mezi pruhy bílkového sněhu.
-
3
Těsto vložíme do trouby vyhřáté na 150°C a pečeme zhruba půl hodiny. Těsto necháme vychladnout.
-
4
Polovinu těsta natřeme višňovou marmeládou a pevně ušlehanou smetanou. Přikryjeme druhou polovinou těsta a natřeme ušlehanou šlehačkou.