Nevážená bábovka se šlehačkou
Suroviny
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 250 ml Cukr krupice
- 500 ml Mouka polohrubá
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.5 ks Cukr vanilka
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 683 kcal
- Sacharidy 110 g
- Tuky 22 g
- Sodík 44 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 108 g
- Cholesterol 234.9 mg
- Draslík 341 mg
- Vláknina 6376.7 mg
- Vitamín A 6376.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šlehačem ušleháme cukr se žloutky a ustrouhanou citronovou kůrou, přimícháme mouku s kypřícím práškem, smetanu a pevný sníh z bílků. Hotové těsto vlijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Bábovku vložíme do mírně vyhřáté trouby a pečeme. Že je bábovka upečená, poznáme podle toho, když do těsta vpíchneme naostřenou špejli a těsto se jí nechytá.
-
2
Po upečení necháme bábovku trochu prochladnout, vyklopíme ji na síto, posypeme moučkovým cukrem s vanilkou a necháme vychladnout.