Cikánské pirohy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 500 g Brambory
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 150 g Houby čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 dl Zakysaná smetana
  • 1 kg Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1529 kcal
  • Sacharidy 205 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 485 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 204 g
  • Cholesterol 212.7 mg
  • Draslík 1122.6 mg
  • Vláknina 27982.5 mg
  • Vitamín A 27982.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a umyté brambory uvaříme, scedíme vodu, osolíme, opepříme, rozšťoucháme, přidáme uvařené houby, dáme vychladnout.

  • 2

    Na vál vysypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme celá vajíčka, přidáme vodu a vypracujeme hladké těsto, které vyválíme a sklenicí vykrajujeme kolečka. Na každé dáme bramborovou náplň, proložíme do tvaru vějíře, kraje pomocí prstu slepíme k sobě, aby se pirohy dobře uzavřely.

  • 3

    Vaříme je v hrnci ve vařící vodě. Až vyplavou nahoru, jsou hotové. Opláchneme je ve studené vodě a vysypeme do mísy.

  • 4

    Na másle osmahneme na kostky nakrájenou slaninu s cibuli a zalijeme pirohy, které máme v misce.

  • 5

Komentáře k receptu