Plněné hovězí na smetaně
Suroviny
- 200 g Slanina vepřová
- 300 g Moravské uzené maso
- 200 g Hrášek v mírně slaném nálevu
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 kávová lžička Majoránka
- 2 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 2 l Hovězí vývar základní
- 3 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 3 dl Olej slunečnicový
- 1 kg Hovězí kýta
- 5 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1312 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 110 g
- Sodík 1592 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 214.3 mg
- Draslík 912.8 mg
- Vláknina 2203 mg
- Vitamín A 2203 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 21.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso umyjeme, naporcujeme na větší plátky a rozklepeme. Každý plátek potřeme hořčicí, osolíme, opepříme, přidáme na proužky nakrájené uzené, slaninu, pásek cibule, papriku, posypeme sterilizovaným hráškem, maso srolujeme, převážeme niti, aby zůstalo po dobu pečení celé.
-
2
V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme dozlatova cibuli, přidáme naplněné a srolované maso a zprudka osmažíme. Zalijeme vývarem, pod poklicí dusíme asi 40 minut. Po dobu dušení mícháme, aby se nepřipálilo na dně hrnce.
-
3
Maso spolu se šťávou přelijeme na pekáč a v horké troubě za občasného polévaní pečeme dalších 80 minut. Před dopečením posypeme maso majoránkou a zalijeme smetanou.