Toleranc - tvarohová pomazánka z Podkrkonoší
Suroviny
- 300 g Tvaroh měkký
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 0.5 kávová lžička Sůl mořská
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Paprika mletá pálivá
- 2 špetka Pepř bílý
- 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Pažitka
- 0.5 polévková lžíce Řeřicha
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 17 g
- Sodík 247 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 39.5 mg
- Draslík 49.9 mg
- Vláknina 1218.4 mg
- Vitamín A 1218.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řeřichu a pažitku omyjeme a drobně pokrájíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké kostičky.
-
2
V míse utřeme měkký tvaroh s máslem a smetanou. Přidáme sůl, cukr, pepř, sladkou a pálivou papriku, dobře promícháme, nakonec zamícháme bylinky.