Chřest na smetaně s tagliatelli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Chřest bílý
  • 50 g Mandle
  • 75 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 500 g Tagliatelle
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 828 kcal
  • Sacharidy 101 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 788 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 81.5 mg
  • Draslík 376.3 mg
  • Vláknina 9274.5 mg
  • Vitamín A 9274.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu do poloměkka, přidáme k nim překrájený chřest a ještě asi 3 minuty vaříme. V misce umícháme sýr ricotta dohladka, přidáme smetanu, parmazán, muškátový oříšek, sůl a pepř.

  • 2

    Těstoviny s chřestem scedíme a 2 lžíce vody, ve které se vařily, uschováme. Těstoviny a chřest vrátíme do hrnce.

  • 3

    Uschovanou vodu z těstovin zamícháme do sýrové směsi. Směs přidáme k těstovinám a lehce promícháme. Jednotlivé porce ozdobíme praženými mandlemi.

Komentáře k receptu