Špenát s vejci a olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 196 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 11 g
- Sodík 803 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 258.3 mg
- Draslík 989.3 mg
- Vláknina 9274 mg
- Vitamín A 9274 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.5 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na zálivku smícháme zakysanou smetanu, pokrájenou cibuli, ocet, sůl a pepř. Všechno rozmixujeme dohladka a dáme do lednice vychladit.
-
2
Vejce uvaříme natvrdo 8 minut, hned zchladíme studenou vodou a oloupeme, podélně rozkrojíme napůl. Opereme a osušíme špenátové listy, odkrojíme stonky, špenát rozložíme na tác. Červenou cibuli nakrájíme na kolečka, půlku rozprostřeme na špenát, poklademe půlkami vajec a opět rozprostřeme kolečka cibule. Na závěr posypeme rozpůlenými olivami a těsně před podáváním zalijeme omáčkou.