Špenát s vejci a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 g Sůl
  • 600 g Špenát listový čerstvý
  • 4 g Pepř bílý
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 20 ml Ocet vinný červený
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 196 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 803 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 258.3 mg
  • Draslík 989.3 mg
  • Vláknina 9274 mg
  • Vitamín A 9274 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.5 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na zálivku smícháme zakysanou smetanu, pokrájenou cibuli, ocet, sůl a pepř. Všechno rozmixujeme dohladka a dáme do lednice vychladit.

  • 2

    Vejce uvaříme natvrdo 8 minut, hned zchladíme studenou vodou a oloupeme, podélně rozkrojíme napůl. Opereme a osušíme špenátové listy, odkrojíme stonky, špenát rozložíme na tác. Červenou cibuli nakrájíme na kolečka, půlku rozprostřeme na špenát, poklademe půlkami vajec a opět rozprostřeme kolečka cibule. Na závěr posypeme rozpůlenými olivami a těsně před podáváním zalijeme omáčkou.

Komentáře k receptu