Sladká polévka - povidlačka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Povidla švestková
  • 10 g Skořice mletá
  • 25 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 3 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 7 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 485 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 13.9 mg
  • Vláknina 2857.2 mg
  • Vitamín A 2857.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce si dáme vařit vodu, přidáme švestková povidla, celou skořici, hřebíček, špetku muškátového oříšku a vaříme při mírné teplotě za občasného míchání tak dlouho, až se nám povidla rozvaří - vaříme přibližně 20 minut.

  • 2

    Ke konci vaření přimícháme smetanu, ve které jsme si rozmíchali maizenu. Provaříme 2-5 minut, odstraníme hřebíček se skořicí, dochutíme cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu