Sladká polévka - povidlačka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 26 g
- Sodík 8 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 13.9 mg
- Vláknina 2857.2 mg
- Vitamín A 2857.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce si dáme vařit vodu, přidáme švestková povidla, celou skořici, hřebíček, špetku muškátového oříšku a vaříme při mírné teplotě za občasného míchání tak dlouho, až se nám povidla rozvaří - vaříme přibližně 20 minut.
-
2
Ke konci vaření přimícháme smetanu, ve které jsme si rozmíchali maizenu. Provaříme 2-5 minut, odstraníme hřebíček se skořicí, dochutíme cukrem a podáváme.