Ostré krevety s rigatoni
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 931 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1084 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 300 mg
- Draslík 355.1 mg
- Vláknina 11720 mg
- Vitamín A 11720 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente" a scedíme.
-
2
Drcený česnek, nasekané chilli papričky a kolečka cibulky opékáme na oleji při střední teplotě asi 2 minuty dozlatova. Přidáme krevety a podusíme je asi 5 minut, až změní barvu. Vmícháme salsu a smetanu a přivedeme k varu. Potom omáčku zvolna vaříme 3-5 minut, až mírně zhoustne. Těstoviny rozložíme na talíře, polijeme omáčkou a ozdobíme petrželkou.